دانش و دین در مقابل همجنسگرایی -1
پنجشنبه، آبان ۱۷، ۱۳۸۶
فهرست :
پیشگفتار
دانش جنسیت شناسی
1- جنسیت
2- هویت جنسی
3- گرایش جنسی
4- رفتار جنسی
5- همجنسگرایی
دانش زیست شناسی چه میگوید؟
1- آيا همجنسگرايي ناشي ازعوامل ژنتيك است؟
2- تحریک موضعی مغز
3- رفتار همجنس گرایانه در حیوانات
تفاوت های فیزیولوژیکی همجنسگرایان
روانشناسی همجنس گرایان
1- روابط پدر- پسر و شکل گیری رفتارهای جنسی
2- اصلاح رفتار؟
3- طبیعت در برابر تربیت
همجنسگرایی در تاریخ و ادبیات
همجنس گرایی در کشورهای مختلف
1- ایران
2- اروپا و آمریکا
جنبشهای همجنسگرایان
حقوق همجنس گرایان
همجنسگرایان و مذهب
منابع
پیشگفتار :
این نوشتار در ارتباط با وضعیت همجنسگرایان در جهان و به ویژه در ایران و حکومت اسلامی میباشد کهترین تلاش دارم در این جستار به ریشه های علمی و اجتماعی هم جنسگرایی بپردازم و وضعیت این گونه افراد را در جامعه ایران و دیگر کشورها مورد بررسی قرار دهم ، بسیاری بر این باورند هم جنس گرایی و یا به سخنی بهتر علاقه فرد (مرد یا زن) به جنس موافق خود نوعی خوی حیوانی است و باید با آن مقابله شود این نظریه تا بدان جا پیش میرود که پیروان و پیشوایان ادیان به تبعیت از بزرگان دینی خود هرگز این رفتار را بر نمی تابند و دست به کشتار این گونه افراد میزنند . این نوشتار بررسی است برای آگاه نمودن خوانندگان از آنچه در جامعه ی خود می بینند اما گاه به انکار آن دست میزنند. بعید نیست پس از این نوشتار از سوی متعصبین دینی و یا افراد کوته اندیش ، انواع انگها و برچسبها را بر من بزنند اما من این نوشتار را خویشکاری(وظیفه) خود میدانم برای دست کم نجات بیش از 200 هزار هم جنسگرایی که در کشورمان میزیند و هر لحظه خطر مرگ از سوی حکومت آنها را تهدید میکند. در این نوشتار دو هدف را دنبال می شود نخست آنکه در طی این نوشتار خوانندگان گرامی آگاهی نسباتا خوبی در رابطه با هم جنس گرایی پیدا خواهند کرد و دوم آنکه در پی آیند آن اشاره به ددمنشی هایی که توسط ادیان بر این گروه از مردمان رفته و تا به اکنون ادامه دارد نیز اشاره خواهم کرد روشن است در این نوشتار تنها هدف بر آگاهی دادن به مردم را دارم و نه تبلیغ .
لازم میدانم به چند نکته اشاره کنم تا در طول نوشتار سوتفاهمی برای خوانندگان پیش نیاید :
1- آن دسته از منابعی که به انگلیسی بوده و مورد بهره بردای من قرار گرفته به حروف اختصار (خ شماره منبع) در میان متن درج گردیده است.
2- روشن است این پژوهش تماما به قلم من نیست و در آن از منابع بسیاری که تلاش دیگران را در برداشته بهره برده ام از اینرو در پایان نوشتار نام تمامی تارنماها و منابع را ذکر کرده ام تا خوانندگان گرامی بتوانند به اصل منابع دسترسی داشته باشند.
3- در پایان نوشتار بخشی به نام بیشتر بدانیم قرار دارد برای آن دسته از خوانندگانی که قصد دارند افزون بر این نوشتار آگاهی بیشتری بدست آورند. به امید آنکه مفید واقع شود.
2- هويت جنسي: عبارت است از احساس مرد بودن يا زن بودن. بچه ها معمولاً حول و حوش 2-3 سالگي و كم كم متوجه تفاوت هاي خود با جنس مخالف ميشوند. او متوجه ميشود كه بعضي كودكان دختر و بعضي پسر هستند و اينكه خود وي دختر يا پسر است. در مورد نحوه شكل گيري اين احساس اطلاعات كاملي در اختيار نداريم اما احتمالاً اين احساس بايد در نتيجه توجه و تذكر افراد نسبت به عضو تناسلي كودك، و نحوه رفتار بزرگترها با او شكل بگيرد. دخترها دامن مي پوشند و روسري سر ميكنند اما پسرها نبايد دامن و روسري داشته باشند. دخترها نازي نازي بار مي آيند اما پسرها بايد تحمل بيشتري داشته باشند و حق گريه كردن ندارند. دخترها عروسك دارند و با هم خاله خاله بازي ميكنند. اما پسرها تفنگ دارند و دزد و پليس بازي ميكنند. دخترها با مادرشان به خريد ميروند و در سبزي پاك كردن و غذا پختن به او كمك ميكنند اما پسرها با پدرشان به گردش ميروند و رانندگي ميكنند. بدين ترتيب در اين اتفاقات مرز بين هويت مردانه و زنانه براي كودك روشن ميشود. اينكه چون دختر (يا پسر) است اجازه چه كارهايي را دارد و نتيجه گيري برعكس: اينكه اجازه انجام آن كارهاي بخصوص نشان ميدهد كه او دختر (پسر) است. معمولاً در سابقه مبتلايان به اختلال هويت جنسي يا GID ديده ميشود كه با وجودي كه ظاهراً پسر بوده اند در بازي هاي دخترانه و با دخترها بازي ميكرده اند يا برعكس با وجوديكه ظاهراً دختر بوده اند بيشتر وقت خود را با پدر ميگذرانده اند و آرايش مو و لباس پسرانه داشته اند.
3- گرايش جنسي: گرايش جنسي عبارت است از تمايل و وابستگي حسي و عاطفي فرد به يك فرد ديگر. اين گرايشات را ميتوان در سه دسته دگرجنسي گرايي (با جنس مخالف)، همجنس گرايي (با جنس موافق)، و دوجنس گرايي (با هر دو جنس) دسته بندي كرد. اكثريت افراد يك جامعه را افراد دگرجنسگرا يا Hetrosexual تشكيل ميدهند. با توجه به اكثر آمارها در ايالات متحده گمان بر اين است كه حدود 3 درصد از مردان و حدود 1.5 درصد از زنان خود را همجنسگرا ميدانند. در مورد افراد دوجنسگرا يا Bisexual آمار درستي در دست نيست و يك علت آن هم نداشتن تعريف مشخصي از اينگونه افراد در جامعه از يكطرف، و عدم توجه محققين به بررسي اين گروه از افراد در بررسي هاي عمومي است دو جنس گرایی یعنی تمایل مضاعف هم به جنس مخالف و هم به همجنس. زیگموند فروید این نظریه را طرح كرد كه همه ی انسانها دوجنس گرا هستند ، یعنی تمایل مضاعف به دو جنس در همه وجود دارد، اما نورمها و تابوهای اجتماعی باعث شده كه اكثر انسانها تنها بخش مجاز تمایلات جنسی خود یعنی دگر جنس گرایی یا رابطه با جنس مخالف را برگزینند. البته كسانی بعد از فروید این تز را مورد نقد قرار دادند، اما هیچیك وجود دو بخش زنانه و مردانه در هر انسانی را نفی نكردند. دو جنس گرایی نیز پدیده ای است كه در میان حیوانات نیز مشاهده شده است .مورد سوم همجنسگرایی یا Homosexualität است كه بمعنای تمایل به همجنس است و هم در زنان (Lesbien) و هم در مردان وجود دارد. بايد توجه داشت كه صرف داشتن يك يا دو مورد رابطه جنسي با همجنس (كه ميتوانيم به آن همجنس بازي اطلاق كنيم) دليل بر همجنسگرايي نيست. اين گرايش جنسي در واقع يك نوع نياز روحي- عاطفي فرد براي قرار گرفتن تحت حمايت مرد يا زني از جنس خود است. اتفاقاً بسيار پيش آمده است كه اين افراد تمايلي به نزديكي جنسي و جسمي نداشته اند و اينكار براي آنان دردناك بوده است. در واقع جذب حمايت عاطفي مرد مقابل دليل پذيرش رفتار جنسي (مثل دخول مقعدي) است كه اتفاقاً عمل دردناك و ناراحت كننده اي است.
4- رفتار جنسی: منظور از رفتارهاي جنسي، تمايلات، تخيلات، نحوه جفت يابي، و تمام فعاليت هايي است كه به منظور ارضاء و پاسخ به نيازهاي جنسي صورت ميگيرد. منشاء اين رفتارها را بيشتر همان گرايشات جنسي افراد تشكيل ميدهد كه ممكن است تا حدودي تحت تأثير فضاي فرهنگي اعتقادي محيط پيرامون نيز قرار بگيرد.
5- همجنسگرایی یکی از گرایشهای جنسی است که مشخصه آن تمایل زیبایی شناختی، عشق رومانتیک، و تمایل جنسی منحصرآ نسبت به جنس همگون با خود فرد میباشد. به فردی که به جنس دیگر گرایش داشته باشد دگرجنسگرا و به افرادی که هم به جنس دیگر و هم به همجنس خود تمایل دارند دوجنسگرا میگویند. در اصطلاح اسلامی به ارتباط جنسی بین مردان «لواط» (برگرفته از نام لوط پیامبر قومی که به این کار مشهورند) و به ارتباط جنسی بین زنان «مساحقه» میگویند. در گویش مردم عامی افراد همجنسگرا - زن یا مرد - با عنوان عمومی «همجنسباز» خوانده میشوند ولی واژههای دیگری نیز در گفتار عوام برای اشاره همجنسگرایان وجود دارد که معمولاً تحقیرآمیز و محکومکننده هستند؛ به عنوان مثال همجنسگرایان مرد در زبان فارسی با عناوین چون اِواخواهر، اُبنهای (شخص مفعول در عمل جنسی همجنس گرایان) و عناوین زنندهتر خوانده میشوند. برای اشاره به همجنس گرایان زن در زبان فارسی معمولاً واژه لزبی بکار میرود که از واژهٔ انگلیسی Lesbian آمدهاست. البته در گفتار ایرانیان به همجنسگرایان زن، طَبَقزن گفته میشدهاست که به عمل طَبَقزنی اشاره داشتهاست. این لغت امروزه بندرت مورد استفاده قرار میگیرد. پدیده همجنس گرایی همیشه با بشر بودهاست و در ادبیات و هنر جهان از زمان بسیار کهن، شاهد اشاراتی به این پدیده هستیم.
posted by شارمین مهرآذر @ ۶:۴۴ قبلازظهر,